Steuntje in de rug van vluchtelingen in coronatijd

De fruitmandenactie werd zeer gewaardeerd.

Vrijwilligers van Goede Buren brachten in mei 2020 statushouders en nieuwkomers een fruitmand als steuntje in de rug in deze moeilijke tijden van de coronacrisis. Veel activiteiten van Goede Buren Eemnes liggen noodgedwongen vanwege de coronacrisis stil of staan op een laag pitje. Goede Buren Eemnes verleent ook nu hulp en bijstand aan mensen die vanuit het buitenland in Eemnes komen wonen, in het bijzonder vluchtelingen die als statushouder worden aangemerkt en die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn. Deze groep heeft het nu extra moeilijk.

De cursus Nederlands ligt stil. Het Taalcafé Eemnes is dicht. Activiteiten voor de inburgering en participatie worden opgeschort.

Dankzij een gift van de Rabobank Amersfoort Eemland hebben de mensen van Goede Buren Eemnes de afgelopen week een fruitmand van Lekker Gezond Eemnes, de lokale groenteman in De Minnehof, bezorgd bij statushouders en bij andere nieuwkomers in Eemnes.

Verschillende ontvangers reageerden blij verrast en vroegen wanneer het Taalcafé weer opengaat, omdat ze de contacten met elkaar en met de taalvrijwiligers missen. Dat blijkt uit het volgende mailbericht dat een vrijwilliger van Goede Buren kreeg: “Hartelijk bedankt voor zo mooi verrassing. Ik wil ook bedanken iedereen van Taalcafe voor hulp met taal leren. Dankzij jullie allemaal voel ik me veel beter in Nederland.”

Bestuur en Vrijwilligers
van Goede Buren Eemnes
wensen jullie geluk & gezondheid

goede buren doen op de markt

boodschappen voor hun buren

goede buren brengen fruitmanden

naar vreemdeling en vluchteling

goede buren zwaaien naar elkaar

wij wonen in een klein polderdorp

gewone burgers in een kikkerlandje

gedicht: gerard beentjes